Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

Katarina Norén besöker isbrytarna

Generaldirektör Katarina Norén har varit ombord på isbrytarna. Läs nedan om senaste gången!

Ur GD-bloggen 221223

Nu är isbrytningssäsongen igång!

Precis innan jul fick jag bråttom upp till Luleå för att hinna prata med medarbetarna på isbrytarna innan säsongen drog igång på riktigt. Ale hade redan hunnit gå till Karlsborg och Atle väntas lämna kajen i slutet på december. Lite för spännande är det med Oden som just nu ligger på varv i Karlskrona med hängande roder, men det verkar ordna sig. 

Jag han med att alternera frukost, lunch och fika på Atle, Frej och Ymer och ha möte med både chiefar (maskinchefer), inklusive Odens och Ales, samt befälhavare och slutligen båda facken. Intressant var också att se nya bryggmjukvaran på Ymer och titta in i maskinrummet på Atle.

Som ni vet så tar vi hem isbrytarmanagement senast den 1 juli 2024 och förhandlingarna om nytt kollektivavtal pågår. Det är inte helt lätt varken för medarbetare eller oss på Sjöfartsverket att beskriva skillnaderna mellan statliga och privata avtal vilket kan leda till en del missförstånd. Därför var det väldigt bra att träffas fysiskt. Klart är att det finns enorm yrkesskicklighet som vi vill ta vara på och ett stort engagemang för verksamheten. Det känns igen hos oss i Sjöfartsverket. Under våren kommer Arbetsgivarverket bli klara med förhandlingarna och då vet vi mer. Men först issäsong!

Här ligger de på rad - Luleås och Sveriges stolthet.

Senast uppdaterad 2023-01-25