Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

Sjöslaget Väst 2020

Den 14 oktober genomfördes Sjöslaget Väst. Golfturneringen skulle egentligen ha ägt rum 27 maj men fick skjutas på framtiden och just i onsdags var framtiden äntligen här.

Golfare svingar klubban bland bautastenarna.
Golfare svingar klubban bland bautastenarna.

Intresset var stort från början. På grund av det rådande läget var antalet deltagare begränsat till max 50 tävlanden. Totalt var det 72 anmälda men efter ett antal avhopp, följt av flera påanmälningar landade siffran tillslut på 45 deltagare.

Turneringen spelades på Sjögärde Golfklubb som ligger i orten Frillesås cirka 45 minuters bilfärd från Göteborg. Banan ligger på kulturhistorisk mark och är kantad av bautastenar, vattenfall, kanaler och stenbroar. Från klubbhuset är utsikten så god att nästan vartenda hål är synligt.

Klockan 09.00 slogs de först slagen. Starten var av typen ”shotgun” vilket innebär att alla grupper startar samtidigt fast på olika hål. Deltagarna gick tre i varje boll, de över 70 fick av säkerhetsskäl gå tillsammans. Att planera utomhusaktivitet i oktober är ju alltid förenat med vissa väderrisker och dagarna innan hade regnet gjort frekventa besök i trakten. Tävlingsdagen bjöd dock på uppehåll och solsken med tolv, tretton grader men en del vind. Bland spelarna gick det att hitta en salig samling golfare, från studenter till pensionärer. Det fanns tävlanden från bland annat Stena Line, Wallenius, Styrsöbolaget och elever från sjöfartshögskolorna, Kalmar och Chalmers. Just i år var det många yngre spelare ute på banan, både från skolorna och båtarna, flera av dem gjorde debut i tävlingen.

Efter avslutat spel bjöds det på lunch och prisutdelning i klubbhuset. I den digra blandningen priser fanns bland annat golfbagar, bollar, presentkort och golfklockor, tack vare våra sponsorer.  

Vi är mycket glada över att årets andra golfturnering i vår regi blev minst lika lyckad som Sjöslaget Ost. Spelarna var fantastiskt nöjda och Sjögärde Golfklubb fick mycket beröm för banan. Vi vill tacka alla sponsorer som gjorde det möjligt för oss att genomföra ännu en mycket lyckad och uppskattad golfturnering.

Text: Joakim Malmberg

Foto: Glenn Hjelle, Johanna Söderström   

Resultat

Resultattabell klass A

Resultattabell klass B

Sponsorer:      
Sjöbefälsföreningen
Stiftelsen Göteborgs Sjöfartshotell
Stena Sfären
Wallenius Rederi
Svensk Sjöfart
NOS
Ölandsfärjan
Svitzer
Göteborgs Hamn
Oljefirma J. Christensson AB
Sjögärde GK

Senast uppdaterad 2021-04-16