Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

Exjobb och praktik

En av utgångspunkterna för vår värdegrund på Sjöfartsverket är en hållbar utveckling bestående av social, ekologisk och ekonomisk hållbarhet. Ett led i vårt hållbarhetsarbete är att vara en samhällsnyttig aktör som erbjuder möjligheter för såväl studenter som söker exjobb som och andra former av praktik.

Kvinna som går på en båt

Praktik och exjobb inom utbildningsprogram

Är du intresserad av att göra praktik eller skriva exjobb hos oss är du välkommen att skicka in din ansökan via följande annons Praktik och exjobb på Sjöfartsverket våren 2024.  Det är sedan verksamheten som avgör om vi har möjlighet att ta emot dig. Du kommer att ombes att bifoga personligt brev samt svara på frågor om vilken period du är intresserad av, vilken ort samt vilken avdelning/enhet. Mer information om våra verksamhetsområden finns här på vår hemsida eller i annonsen.

Alla praktik- exjobbsförfrågningar sker via praktikannonsen.

För övriga frågor; praktik@sjofartsverket.se

Praktik i staten och beredskapsjobb

Som statlig myndighet har vi ett särskilt uppdrag från regeringen att erbjuda praktikmöjligheter, "Praktik i staten", för målgrupperna nyanlända samt personer med funktionsvariation. Tillsättningen av dessa praktikplatser och beredskapsjobb sker i samarbete med Arbetsförmedlingen. Om du ingår i målgruppen för detta initiativ, kontakta Arbetsförmedlingen för mer information om aktuella platser.

Övriga praktikmöjligheter

Med anledning av ovanstående regeringsuppdrag har vi i dagsläget begränsade möjligheter att erbjuda andra former av praktik, exempelvis arbetsträning.

Senast uppdaterad 2023-09-28