Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

Jobba hos oss

Bli en del av oss! Se vilka lediga tjänster som finns just nu.

Sjömätning vid kust
Vad sägs om att åka vattenskoter på arbetstid?

Vårt erbjudande till dig

Välkommen till Sveriges vackraste arbetsplats – vi har en attraktiv arbetsmiljö där du vistas i skärgårdsmiljöer med vackra vyer. Tillsammans tar vi ansvar för framtidens sjöfart och erbjuder moderna och säkra sjövägar med service dygnet runt.

Hos oss arbetar du ofta under stor frihet och du är stolt över din yrkesroll. För oss är det viktigt att du trivs med ditt jobb. Förhoppningsvis lockas du av våra goda arbetsvillkor där du kan förena arbetsliv och privatliv. Kanske ser du även förmånen i att ha Sveriges vackra kustlandskap som arbetsplats. Men troligen lockas du framför allt av att kunna vara professionell i en unik yrkesroll. Det gör i alla fall vi som arbetar på Sjöfartsverket idag.

Cirka 90 % av Sveriges export och import går via sjövägen. Tack vare den siffran har Sjöfartsverket en viktig roll och kan ha en långsiktig trygghet i utvecklingsarbetet mot en ännu bättre framtida sjöfart. Men för att lyckas med detta utvecklingsarbete behöver vi ständigt nya kompetenta medarbetare som delar vår värdegrund och som vill ta ansvar för vårt samhälle.

Det här erbjuder vi dig:

  • Arbetsmiljö – att ha Sveriges skärgård som arbetsplats
  • Samhällsnytta – att arbeta med att möjliggöra sjötransport till och från Sverige
  • Balans i livet – att kunna förena arbete och privatliv
  • Unik och professionell – att vara Sveriges expert inom ditt område
  • Hållbarhet – att arbeta för en mer hållbar värld. Vi gör det inte på sidan av. I vår affär ligger att jobba med säkerhet, miljö och att rädda liv
  • Värdegrund – att arbeta i en ansvarstagande organisation med en tydlig värdegrund
  • Utveckling och trygghet – att arbeta statligt för en arbetsgivare som både prioriterar verksamhetens utveckling och medarbetarens trygghet.

Läs mer i Sjöfartsverkets folder

Senast uppdaterad 2024-02-06