Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

Ny HR-partner på Rederiet

Vi fick några ord med Elin Wastesson, som är ny HR-partner och kommer att arbeta tillsammans med Rederiet framöver. Som en del kommer hon även att fram till verksamhetsövergången arbeta nära tillsammans med projektet för att förbereda såväl Sjöfartsverket och besättningen inför detta.

Bild på Elin Wastesson i kontorslandskap

– Mitt uppdrag är att jobba verksamhetsnära, vilket betyder att jag ska vara ett HR-stöd med verksamhetsperspektiv. Främst kommer jag att vara ett stöd för cheferna på Rederiet, men naturligtvis kommer jag att finns till för alla inom Rederiet.

– Jag ska vara ”vägen in” för frågor som rör HR, det kan till exempel handla om anställning, arbetsmiljö, medarbetarskap, företagskultur, ledarskap och kompetensutveckling. Detta är frågor som alltid är viktiga och inte minst nu under det närmaste året när besättningen på isbrytarna förstärker Rederiet.

– Nu ser jag fram mot att få göra arbetsplatsbesök runt om i landet, för att lära mig verksamheten och träffa alla ombord. Det ska bli roligt att få vara med och forma den nya organisationen och vara en del i isbrytararbetet framåt. Första veckorna blir fokus på introduktion för att bekanta mig med Sjöfartsverket, men när den är klar blir det full fart och jag hoppas att vi ses snart framöver.

Senast uppdaterad 2024-02-20