Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

Jobba som lots på Sjöfartsverket

Välkommen till Sveriges vackraste arbetsplats!

Lotsbåt som åker och det skummar vågor efter den i ett blått hav.

Möt Hanna, lots på Sjöfartsverket

Som lots fyller Hanna en viktig funktion, både i bryggteamet på fartygen och i ett större perspektiv.

Möt Jonas, lotselev på Sjöfartsverket

"Man får hålla på med allt som är kul med sjöfarten samtidigt som man kan spendera tid hemma med familj och vänner."

Föreställ dig en arbetsplats där du spelar en avgörande roll för att Sverige som land fungerar, för att alla ska få mat på bordet och skor på fötterna. Där du gör Sverige konkurrenskraftigt och säkert med en miljövänlig och effektiv sjöfart. En arbetsplats där du kan göra skillnad.

Föreställ dig en arbetsplats som räddar liv, utvecklar framtidens tekniska innovationer och klimatsmarta lösningar. En arbetsplats där du också har möjlighet att växa och utvecklas, med bra förmåner för att du ska trivas och må bra även utanför jobbet, under semestern, på gymmet eller med familjen. En arbetsplats där du är vår viktigaste tillgång.

Föreställ dig en arbetsplats som aktivt jobbar för jämställdhet och inkludering och där vi drar nytta av varandras olikheter. En arbetsplats där du kan arbeta med unika och givande arbetsuppgifter och samtidig njuta av vackra vyer i skärgården eller ute till havs.

Det är Sveriges vackraste arbetsplats. Välkommen till Sjöfartsverket!

Vem är du?

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande och för att passa som lots är du en person med god sammarbetsförmåga – med många olika typer av människor. Det krävs att du har hög simultankapacitet, är lugn, stabil och kontrollerad i pressade lägen. Du är tillmötesgående och arbetar aktivt för att leverera lösningar till våra kunder. Dina personliga egenskaper kommer att spela stor roll.

Som lots arbetar du med att navigera fartyg genom svåra passager längs våra kuster och manövrera fartyg till och från hamn. Du kommer ombord i olika typer av fartyg utrustade med olika typer av navigationsutrustning av varierande kvalitet och omfattning. Det ställer höga krav på din skicklighet och förmåga att anpassa dig till olika situationer.

Senast uppdaterad 2024-03-12