Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

Sjöfartsverkets förtroende ökar

Nyhet 2023-06-30
Bild på lotsbåt och medborgare som stiger ombord

När svenska folket får tycka till om Sveriges myndigheter är anseendet högt för Sjöfartsverket. I år ökar myndigheten med +7 och hamnar då på sjätte plats i anseendeindex.

Varje år utför Kantar Public en undersökning över Sveriges myndigheter. För andra året i rad vi kan gladeligen meddela att Sjöfartsverket har ett högt förtroende och anses vara en av Sveriges högst ansedda myndigheter. Sjöfartsverket ökade med sju enheter från 2022 års mätning och är på delad andraplats över den myndigheten som ökat mest.

Högre anseendeindex än ifjol

– Vi är mycket glada för ökningen. Det visar att alla våra medarbetare runt om i landet gör ett fantastiskt arbete. Ett högt anseende visar att vi kan fortsätta det gedigna arbetet vi gör med att säkra sjöfarten, rädda liv och underhålla den infrastruktur som står för 90 procent av Sveriges import och export, säger Niclas Härenstam, Sjöfartsverkets kommunikationsdirektör.

Sjöfartsverket är en av sex myndigheter som har ett signifikant högre anseende än i fjol. Undersökningen utförs av en riksrepresentativ onlinepanel på totalt 9 542 personer i åldrarna 18-79 år som blivit intervjuade kring synpunkter om myndigheters personliga intryck, övergripande värderingar, rykte, kvalitet i tjänster och utformning samt framgång i allmänhet.

Niclas Härenstam
Niclas Härenstam, kommunikationsdirektör.
Naturbild luleå

Satsa på sjöfart

På Sjöfartsverket finns udda jobb på vanliga platser – men också vanliga jobb på udda platser.

Lediga tjänster