Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

Padelturnering i Norrköping

Åtta lag strålade under lördagen den 29 oktober samman för att göra upp i padel. Platsen för kampen var Norrköping och bland de tävlande fanns sjöfolk från bland annat Älvtank, Svitzer och Sjöfartsverket.

Fyra spelare på en padeltennisbana
Lag Hagström-Fagerkrantz (vita tröjor) mötte lag Torleifs i finalen av Sjömansservice första padelturnering. Torleifs hade färre poäng inför finalen, men gick vinnande ur matchen.
Två padelspelare redo att ta emot bollen
Lag Hagström-Fagerkrantz redo att ta emot bollen.

Genomslaget som sporten haft under de senaste åren saknar nästan motstycke i modern tid så det kändes både roligt och efterlängtat när Sjömansservice första padelturnering äntligen kunde spelas.

Tävlingen började med gruppspel som sedan ledde fram till ett A- och B-slutspel, sedan vidare till semi och till sist final. Varje match pågick i 30 minuter. När tiden var över avslutade man sista gemet. Väl i match var det tydligt att turningen var välkommen. Oavsett resultat, sågs sjöfarare med positiv energi lämna glasburarna med glada miner. Känslan hos många verkade vara; kul att ses igen!

När semin var över stod det klart att lagen Torleifs och Hagström-Fagerkrantz skulle drabba samman i finalen. Matchen var jämn in i det sista och det rådde ingen tvekan om att båda lagen verkligen siktade mot guld. När slutsignalen ljöd stod Torleifs som segrare i Sjömansservice första padelturnering.

Stort tack till alla tävlande! Tack vare er fick denna nya satsning en kanonstart. Vi ser fram emot fler möten ute i padelhallarna!

TEXT: JOAKIM MALMBERG
FOTO: JOAKIM MALMBERG, JESPER EK, GLENN HJELLE

 

Två padelspelare som tagit emot förstapriset
Killarna i Torleifs vann Sjömansservice padelpremiär.
Två padelspelare med sina priser för andraplatsen
Hagström-Fagerkrantz hade flest poäng inför finalen och slutade tvåa. Till höger tävlingsarrangören Jesper Ek.
Två padelspelare med sina tredjepriser
M/T Ramona fick ta emot tredjepriset av tävlingsarrangören Jesper Ek.
Padelmatch från sidan
En av matcherna i full action.
Priserna i närbild
De åtråvärda priserna, som stod på spel.

Senast uppdaterad 2022-11-04