Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

Sjömansservice

En aktiv och meningsfull fritid för sjöfolk.

Minibuss framför fartyg
Hamnservice

Våra stationer och övrig hamnservice

Bild på olika media; DVD-skiva, broschyrer och tidningar
Media

Hyrfilmer, nyhetsutskick och Fototävlingen för sjöfolk

Motionsbild
Motion

Tävlingar och arrangemang inom sjöfolksidrotten

Bokbyte på Figaro
Sjömansbiblioteket

En ocean av böcker för dig som arbetar till sjöss

Sjömansservice arbetar i stort för att främja social hållbarhet och verkar i enlighet med ILO-konventionen MLC 2006 (Maritime Labour Convention 2006), som undertecknats av den svenska staten. På våra rekreationsanläggningar – sjömansklubbarna – erbjuder vi lättillgängliga kommunikationsmöjligheter, anordnar friskvårdsaktiviteter och kan underlätta iland med service som valutaväxling och transporter. Dessa anläggningar finns i Göteborg, Stockholm, Malmö och Norrköping och vi har även en representant i världshamnen Antwerpen. Viss service finns också i hamnarna Halmstad, Falkenberg, Varberg, Helsingborg, Landskrona, Oxelösund och Gävle, genom samarbeten med hamnar och sjömanskyrkor.

För att bidra till hälsan ombord anordnar och uppmuntrar vi till idrottande, till exempel via vår Motionsportal SeaSportal.

Att arbeta ombord på fartyg innebär vissa inskränkningar i vardagen som man kanske inte tänker på. Bland annat går man miste om kulturutbudet som finns i land. Sjömansbiblioteket ger fartygsbesättningar tillgång till böcker, såväl i pappersform som digitalt, och via vår Media-funktion finns möjlighet att ta del av till exempel hyrfilmer och nyheter via e-post.

Allt för att få det lite bättre ombord.

Senast uppdaterad 2021-08-19