Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

Sjöslaget Ost 2020

Årets Sjöslaget Ost var en efterlängtad turnering. Efter en synnerligen annorlunda vår och sommar var det många som längtade ut på banan igen.

Golfspelare svingar klubban
Utmärkt väder på banan

Med 41 deltagare slogs första bollen iväg klockan nio på onsdagsmorgonen den 16.e september. Bland spelarna fanns en salig blandning från olika rederier, ett antal studenter samt ett gäng pensionerade sjöfarare. Den äldsta 79 år och yngsta 21.

Drygt hälften av spelarna hade tagit sig ner till Kalmar dagen innan för att spela in sig på banan och för en stunds samvaro på en restaurang under kvällen. Utsikterna för en god turnering hade inte kunnat bli bättre. Kalmar bjöd på en vindstilla dag med strålande sol, 25 graders värme och golfbanan befann sig i utmärkt skick. Deltagarna var väldigt glada över att det gick att genomföra arrangemanget, dessutom på utsatt tid. Något som inte alltid går att räkna med under de omständigheter som för tillfället råder. Många hade sett mycket fram emot att spela vilket märktes tydligt under dagen.

För att kunna genomföra årets Sjöslaget Ost så säkert som möjligt, vidtogs en del åtgärder. Bland annat fick prisbordet en något mindre pampig look då alla priser var varsamt inpackade i plastpåsar och själva prisutdelningen ägde rum utomhus. I normala fall brukar man blanda deltagarna ganska friskt men just i år fick de äldre golfspelarna gå i egen boll.

I skolkampen tog Kalmar Sjöfartshögskola hem segern mot Chalmers. Totalt deltog nio studenter från de båda läroverken. I vanlig ordning var Sjöbefälsföreningen huvudsponsor, de stod bland annat för tävlingsavgifter och logi för sjöfartstudenterna. Vi vill även tacka Stena-sfären, Wallenius, Viking Line, NOS, Ölandsfärjan och Svitzer, som tillsamman hjälpte till att bidra till en lyckad turnering.

Resultat

A-klass resultatlista

B-klass resultatlista

Resultatlista Skolkampen + extra tävlingar

Senast uppdaterad 2021-04-16