Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

Sjöslaget Väst 2023

Sjömansservice golftävlingar har blivit något av en tradition för många sjöfartsgolfare. På banan blir det glada återseenden men också fina möjligheter att lära känna nya ansikten och utvidga nätverken.

Man i blå skjorta och keps slår iväg en golfboll

När tävlingen spelades på Ale GK, den 7 juni, värmde solen och det var nästan vindstilla. Det blev helt enkelt en härlig vistelse på banan för de 48 spelare som kunde komma till start. Fram till bara några dagar innan, var det 51 spelare anmälda, men ändrade tider för av- och påmönstringar gjorde att tre spelare tyvärr inte kunde delta.

Störst representation var det från Stena Jutlandica, med fem deltagare. Från Sirius och Furetank kom tre personer från vardera och detsamma från Chalmers sjöbefälsskola. Totalt representerades 15 rederier, vilket gör tävlingen till ett fint nätverk inom branschen. A-klassen vanns av Marie Abrahamsson från Color Fantasy, med 71 slag, och i B-klassen var Per Johannisson från Wesmans bäst, med 66 slag. Tävlingen ”Bästa brutto” vanns av Magnus Olsson, Furetank, 73 slag.

- Det var perfekta förutsättningar för golfspel och väldigt roligt att så många kunde delta. Extra kul är också att vi slog rekord i antal sponsorer den här gången och att branschen uppskattar det vi gör för deras personal. Ett stort tack till alla er, ni gör stor skillnad, säger tävlingsansvarige Glenn Hjelle.

Text: Jimmy Eriksson, Sjöfartsverket
Foto: Glenn Hjelle, Sjöfartsverket

Sponsorer

Stenasfären

Furetank

Tärntank

Veritas Tankers

Sjöbefälsföreningen

Stiftelsen Sveriges Sjömanshus

Stiftelsen Göteborgs Sjöfartshotell

Arendal Shipping Company

Wallenius Rederi

Svensk Sjöfart

Ölandsfärjan

Göteborgs Hamn

Viking Line

 

Resultat

A-klassen

B-klassen

Brutto

Bilder

Marie Abrahamsson stod tillslut som vinnare i A-klassen, med 71 slag. Nils Edoff delar ut priset.
Per Johannisson vann B-klassen, med sina 66 slag.
Magnus Olsson fick pris för ”Bästa brutto” .
Efter prisutdelningen stannade de flesta kvar för en gruppbild.

Senast uppdaterad 2023-06-09