Gå till meny Gå till innehåll Gå till kontakt
MSW Reportal

Tillverkning, kvalitet och mer om sjökort

Information om hur sjökort tillverkas, vilken kvalitet man kan förvänta sig i produkterna samt information om vilka gränser som används till havs.

Bild på ett sjökort.

Sjöfartsverkets officiella sjökort

Pappersprodukter som är trycka på A0 alt. A1. Kommer i nytryck i regel varje år och används framförallt av handelsfartygen. Dessa kan man enkelt rätta via sjöfartsverkets UFS-tjänst. Vi har 117 sjökort som täcker hela Sveriges kust samt de stora sjöarna.

Sjöfartsverkets digitala sjökort (ENC)

Elektroniska sjökort som används av handelsfartygen de skickas ut till användare via vår distributions partner PRIMAR i Norge. ENC uppdateras kontinueligt och skickas löpande ut till handelsfartygen.

Sjöfartsverkets båtsportkort

Sjökort anpassade för båtlivet, de är tryckta på en plastfilm för att vara våt- och slitstarka. De finns i 16 olika sjökortpaket som täcker hela Sveriges kust samt de stora sjöarna. De trycks med olika intervaller beroende på vilken serie det är.

Digitala sjökort till båtlivet

Sjöfartsverket tillhandahåller data till alla som tillverkar sjökortsplottrar/appar över svenska vatten. Datan kan komma från både inscannade sjökort från oss eller som "S-57" där man använder hela vår databas för att göra sjökort.

Senast uppdaterad 2023-10-11